Zonnepanelen

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, is een paneel dat met geïntegreerde cellen zonlicht opvangt en omzet in duurzame energie. PV (Photovoltaic Cell) staat voor deze manier van opvangen en transformeren van zonne-energie. Elektro Control Nederland levert panelen voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het gros van onze panelen is gemaakt van silicium, wat bestaat uit twee lagen. Tussen de twee lagen wordt met behulp van zonlicht elektriciteit opgewekt. De manier waarop het silicium is verwerkt, bepaalt de kwaliteit van het paneel. We leveren hoofdzakelijk twee verschillende panelen: monokristallijne en polykristallijne.

Voor zowel particulieren als bedrijven

Een zonnepaneel, ook wel PV-paneel genoemd, is een paneel dat met geïntegreerde cellen zonlicht opvangt en omzet in duurzame energie. PV (Photovoltaic Cell) staat voor deze manier van opvangen en transformeren van zonne-energie.

 

LEES MEER OVER ZAKELIJKE ZONNEPANELEN

AEG producten

Zonnepanelen

De zonnepanelen (glas-glas) van AEG bevatten de nieuwste technologieën die zorgen voor een hoge levensduur en opbrengst. Het zonnepaneel van AEG bestaan uit een glaslaag, een laag met zonnecellen en wederom een glas laag op de achterzijde. Dit zorgt ervoor dat de panelen van AEG goed bestand zijn tegen vocht, mechanische spanningen en temperatuurverschillen.

AS-M1202G

De AS-M1202G monokristallijne zonnepanelen van AEG bevatten de nieuwste technologie en hebben een vermogen van 325 Wp (vanaf medio oktober zelfs 330 Wp). AEG biedt een standaard garantie van maar liefst 30 jaar op deze lijn.

AEG AS-P606 280 Poly 5 busbars

Dit premium zonnepaneel bevat hoogwaardige polycellen, wat zorgt voor een optimaal rendement en een zeer hoge efficiëntie. Deze lijn biedt een hoge prijs-kwaliteit verhouding en heeft een productgarantie van 20 jaar en een vermogensgarantie van maar liefst 25 jaar.

LG panelen

LG streeft er met continu naar om haar producten energiezuiniger en efficiënter te maken, om op die manier een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.  De ervaringen die LG heeft opgedaan in de markt van consumenten-elektronica, worden doorgetrokken in haar energietak. LG levert onder andere kwalitatief hoogwaardige panelen en een energiemanagement-systeem.

LG stelt continu hoge eisen aan de kwaliteit van haar panelen. Mede daardoor blijven ze robuust en goed functioneren, ook in extreme (weers)omstandigheden of bij weinig zonlicht. LG investeert veel in technologie die er onder andere voor zorgt dat de productie van elektriciteit per eenheids-oppervlakte gemaximaliseerd wordt. De standaard garantie op de LG-panelen is vaak wat hoger dan concurrerende oplossingen.

Producten

LG NeON® R

Dit is het meest geavanceerde zonnepaneel uit het LG assortiment. LG heeft haar meest efficiënte en beste energieopwekkings-technologie in dit paneel verwerkt, waardoor de LG NeON® R het meeste energie opwekt van alle LG-panelen. Daarnaast is dit paneel het meest stabiele in het assortiment van LG.

NeON® 2

De NeON® 2 is het meest verkochte paneel van LG en is gerenommeerd vanwege de geïntegreerde Cello-technologie. Mede daardoor won dit paneel in 2015 de Intersolar Award. De Cello-technologie zorgt ervoor dat het paneel meer vermogen opwekt en stabieler is. Dit maakt dit paneel een krachtige en veelzijdige oplossing.

Mono X Plus

De Mono X Plus is een half cell zonnepaneel gericht op de zakelijke gebruiker. Dit nieuwe paneel bevat technologie die zorgt voor betere prestaties en een hoger rendement dan vergelijkbare oplossingen. Door enkele aanpassingen is de Mono X Plus bovendien een stuk duurzamer dan concurrerende producten.

NeON® 2 BiFacial 72 Cell

De BiFacial 72 Cell van LG kan zowel op de voorzijde als achterzijde van de Neon-cell zonlicht absorberen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een transparante achter-folie die ervoor zorgt dat er meer energie kan worden opgewekt.

Hanover Solar

Hanover Solar is sinds 2008 een toonaangevende aanbieder van zonnecel-oplossingen en bedient haar klanten en partners vanuit het hoofdkantoor in Duitsland. De producten van Hanover Solar worden zowel voor particulieren als bedrijven ontwikkeld en worden gebruikt in Europa, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Naast de hoofd-faciliteit in Duitsland, heeft Hanover Solar ook twee productiefaciliteiten in Azier.

De oplossingen van Hanover staan bekend om hun degelijkheid en tegelijkertijd gunstige prijspeil. Hanover onderwerpt al haar producten aan uitgebreide kwaliteitstests, voordat ze op de markt gebracht worden. Denk hierbij aan wind-tests, water-tests, vuur-tests, zout- en ammoniak-tests en anti-PID tests. Op deze manier is de werking en robuustheid van de oplossingen van Hanover gewaarborgd.

Producten

Hanover Solar levert glas-glas panelen, Mono kristallijne panelen, BIPV-panelen, half-cell panelen en Mono Ultra Black panelen. Alle panelen kunnen daarbij op maat worden samengesteld, zodat elke energie- en capaciteitsbehoefte passend kan worden ingevuld. Enkele kenmerken van de producten van Hanover:

  • 12 jaar productgarantie
  • 100% waterdicht (IP68) door toevoeging van TESA afdichtingstape
  • 5 laagse backsheet, standaard panelen
  • Glas-glas panelen beschikbaar in de formaten 2 x 2,5mm tot 2 x 8mm
  • Front-glas is tevens te leveren in anti-reflectie glas
  • Een zwaar frame

HS300P-36 300W

Dit zilverkleurige paneel (Poly-cell) heeft een formaat van 1.956 x 992 mm en behaalt een efficiëntie van 15,40%. Het paneel heeft 72 cellen en een standaard garantie van twaalf jaar.

HS265M-30D 265W

Dit zilverkleurige paneel (Mono) heeft een formaat van 1.650 x 992 mm en behaalt een efficiëntie van 15,90%. Het paneel heeft 60 cellen en een standaard garantie van twaalf jaar.

HS400M-30D

Dit zilverkleurige paneel (Mono) heeft een formaat van 992 x 1.956 mm en behaalt een efficiëntie van maar liefst 20,60%. Het paneel heeft 72 cellen en een standaard garantie van twaalf jaar.

Longi Solar

Longi Solar, in 2000 opgericht, is een gerenommeerde aanbieder van efficiënte (Mono) zonnepanelen en zonnecellen. Longi Solar heeft vestigingen in Azië, Noord-Amerika, Afrika Australië en Europa en richt zich sinds 18 jaar voornamelijk op Mono-oplossingen. Het bedrijf is wereldwijd marktleider als het gaat om de markt van Monokristallijn silicium-wafers.

Longi steekt veel tijd in het testen van haar panelen, zodat ze in wisselende omgevingen en omstandigheden toch het meest optimale resultaat bieden. De panelen zijn erg robuust en zijn bestand tegen extreme omstandigheden.
De panelen van Longi Solar presteren bovengemiddeld en worden zowel door gebruikers als installateurs als zeer goed beoordeeld.

Producten

Longi richt zich hoofdzakelijk op de ontwikkeling van monokristallijne silicium-oplossingen. De kwalitatief hoogwaardige producten worden ontwikkeld om de stroomopwekking-kosten zo laag mogelijk te houden en parallel daaraan de monokristallijne technologie een boost te geven.

De panelen van Longi zijn zeer efficiënt door de combinatie van mono-technologie met halfcel-technologie. De stroomopwekking is verbeterd door het 5-bussen ontwerp en Longi investeert veel in het strakke uiterlijk van haar oplossingen. Hierdoor zijn de panelen van Longi zeer geliefd bij huiseigenaars.

Voordelen van de producten van Longi Solar:

– Esthetische uitstraling in zwarte vormgeving; – Rendement tot 19,3

– Anti-PID – Ontwerp op basis van 5BB

– Maximale windbelasting van 2400 Pa en sneeuwbelasting van 5400 Pa.

– 10 jaar productgarantie en 25 jaar prestatiegarantie

315w Mono All Black perc half-cell

Dit volledig zwarte paneel blinkt uit door een hoog rendement gecombineerd met laag LID Mono Perc technologie. De 315W is geschikt voor montage op woningen.

355w Mono All Black perc half-cell

Dit volledig zwarte paneel blinkt uit door een hoog rendement gecombineerd met laag LID Mono Perc met Half-cut technologie. Het scherm is geschikt voor dakinstallaties op woonhuizen.

Gerelateerde producten