Omvormers

Een omvormer zorgt ervoor dat de stroom die wordt opgewekt door het zonnepaneel (gelijkstroom) wordt omgezet naar wisselstroom of wisselspanning. Het teveel aan opgewekte energie wordt hierbij opgeslagen in accu’s of teruggegeven aan het net. Er zijn omvormers beschikbaar die stand-alone functioneren en omvormers die zijn aangesloten op het lichtnet. Een omvormer werkt altijd naar zijn maximale vermogen, zodat hij zoveel mogelijk energie uit de zonnecellen kan halen. Elektro Control Nederland levert meerdere netgekoppelde omvormer-oplossingen zoals paneel-omvormers, optimizer-systemen, string-omvormers en PV-centrale omvormers.

Voor zowel particulieren als bedrijven

Een omvormer zorgt ervoor dat de stroom die wordt opgewekt door het zonnepaneel (gelijkstroom) wordt omgezet naar wisselstroom of wisselspanning. Het teveel aan opgewekte energie wordt hierbij opgeslagen in accu’s of teruggegeven aan het net. Er zijn omvormers beschikbaar die stand-alone functioneren en omvormers die zijn aangesloten op het lichtnet. Een omvormer werkt altijd naar zijn maximale vermogen, zodat hij zoveel mogelijk energie uit de zonnecellen kan halen. Elektro Control Nederland levert meerdere netgekoppelde omvormer-oplossingen zoals paneel-omvormers, optimizer-systemen, string-omvormers en PV-centrale omvormers.

SolarEdge

SolarEdge levert een breed scala aan smart energy oplossingen voor zowel thuisgebruik als zakelijk gebruik. De innoverende oplossingen van SolarEdge zijn vooruitstrevend en worden ontwikkeld met het oog op toekomstige vooruitgang.

Oplossingen

PV-Omvormers

De SolarEdge 1-fase omvormer is ontwikkeld op basis van HD-Wave technologie en onderscheidt zich mede daardoor van vergelijkbare producten. Deze award winnende oplossing heeft een standaard garantie van 12 jaar, die kan worden uitgebreid tot maar liefst 25 jaar.

De spanning en Maximum Power Point Tracking (MPPT) worden voor elk zonnepaneel afzonderlijk geregeld door de geïntegreerde power optimizers. Hierdoor is de 1-fase omvormer alleen verantwoordelijk voor de omzetting van DC naar AC. Dit maakt de omvormer van SolarEdge, eenvoudig, goedkoop en betrouwbaar. Het zeer brede aanbod aan omvormers van SolarEdge wordt gebruikt binnen meerdere marktsegmenten voor energie.

EV-oplader

De EV-oplader die is geïntegreerd in de SolarEdge omvormer, zorgt ervoor dat u uw elektrische auto kunt opladen met zonne-energie. Dit betekent dat u zowel elektriciteitskosten bespaart alsook een bijdrage levert aan een duurzame wereld. De solar boost-functie combineert PV-vermogen met netvermogen, waardoor u zo’n 2,5 keer sneller oplaadt dan met een standaard oplader. Vanzelfsprekend kan de EV-oplader volledig worden geïntegreerd in het monitoring-platform van SolarEdge.

Monitoring-platform

Het monitoring-platform van SolarEdge zorgt voor een geoptimaliseerde PV-performance monitoring en kostenbesparing, mede doordat fouten in uw systeem onmiddellijk worden gedetecteerd. Het platform wordt gebruikt door zowel eigenaren als EV-professionals en biedt onder andere realtime inzicht in financiële en technische performance, visualisatie van energieverbruik, diagnose-analyses en rapportagemogelijkheden. Het platform is zowel online als in app-vorm beschikbaar.

Enphase

Enphase levert energieproducten voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Enphase heeft als missie om zonne-energie naar een hoger niveau te tillen, naar een situatie waarin zij hiermee kunnen voorzien in de totale energiebehoefte van onze planeet.

Enphase’s visie is een volledig door zonne-energie aangedreven planeet. Zij hanteert hierbij een drietal kernwaarden: innovatie, kwaliteit en verantwoordelijkheid.

De producten van Enphase onderscheiden zich mede door de continue toepassing van grensverleggende technologieën, met als doel om energie steeds intelligenter, goedkoper en beter gekoppeld te maken.

Producten

Micro-omvormers

De micro-omvormers van Enphase produceren meer energie dan vergelijkbare technologieën. Ze werken zelfstandig, waardoor elk paneel maximaal kan functioneren. Ook wanneer een paneel bevuild is of in een schaduwrijke plek hangt, zal de rest van het systeem nog volledig functioneren.

Door de geïntegreerde burst-technologie, produceert de omvormer meer energie, juist tijdens de donkere uren (ochtend, schemer, avond), wat zorgt voor meer dan genoeg zonne-energie voor de hele dag.

Opslag

De AC-batterij van Enphase wordt modulair voor u opgebouwd. Dit betekent dat u een oplossing krijgt die naadloos aansluit op uw opslag-behoefte. Daarbij is de oplossing schaalbaar; als er meer behoefte aan opslag ontstaat, dan is de batterij eenvoudig uit te breiden. De oplossing kan eenvoudig worden gekoppeld aan de micro-omvormers van Enphase en op de andere zonne-technologieën. Door de volledige integratie, haalt u het maximale rendement uit uw energievoorziening.

Envoy-S

De Envoy-S van Enphase is de slimme, eenvoudige en krachtige energie-oplossing voor thuisgebruik en is in feite een intelligente gateway achter uw eigen energie-oplossing. De Envoy-S zorgt voor realtime controle, inzicht in het energieverbruik, update-mogelijkheden op afstand en load management. Door de volledige integratie, creëert u een volledige en complete energieoplossing voor thuis.

MyEnlighten en apps

MyEnlighten is een internetoplossing die u in staat stelt uw energieproductie te volgen, de status van uw systeem te controleren en desgewenst uw gegevens te delen met vrienden en familie.
Met de MyEnlighten mobiele app kunt u ook onderweg de status van uw systeem tot op hoog detailniveau bekijken en uw energieverbruik grafisch weergeven. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Growatt

De omvormers en zonneproducten van Growatt worden sinds 2010 vanuit vestigingen in Europa , Noord-Amerika, Azië en Australië over de hele wereld geleverd. De oplossingen van Growatt worden zowel voor thuisgebruik als grote industriële toepassingen ingezet. Ze  zijn innovatief en toekomstgericht.

Producten van Growatt staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. De omvormers van Growatt zijn van een prima kwaliteit en zeer betaalbaar. Door de internationale aanwezigheid, wordt Growatt gezien als een gerenommeerde leverancier die een breed assortiment aan producten overal ter wereld kan leveren en servicen.

Omvormers Growatt

De omvormers zijn ontwikkeld met het oog op de toekomst en blinken uit in innovativiteit. Ze bevatten de slimste en nieuwste technologie en het portfolio bevat onder andere batterij-omvormers, standaard omvormers en slimme energie-oplossingen voor zowel particulier als zakelijk gebruik. De capaciteit van de omvormers van Growatt kan oplopen tot 1000 kW, voor de batterij-omvormers geldt een maximum capaciteit van 630 kW. Growatt levert 1-fase omvormers, 3-fase omvormers en meerdere monitoring-systemen.

1-Fase omvormers

De enkelfasige-omvormers van Growatt zijn compact qua formaat en zeer eenvoudig te installeren. Ze meeste units zijn met 1 MPP-tracker of 2 MPP-trackers. Het aanbevolen zonnepanelen-vermogen varieert van  500 tot 7200 WP. Alle 1-fase omvormers van Growatt hebben een standaard garantie van 10 jaar. Optioneel kunnen ze aangesloten worden op het monitoringsysteem van Growatt.

3-fase omvormers

De 3-fase omvormers van Growatt zijn zeer stil en hebben alle twee onafhankelijke MPP-trackers. Ze bieden een rendement van 97% tot zelfs 98,5%, de standaard garantie is 5 jaar of 10 jaar (afhankelijk van het type). Optioneel kunnen ze aangesloten worden op het monitoringsysteem van Growatt.

Monitoring-oplossingen

Met de ShineLink van Growatt kunt u uw EV-systeem monitoren en managen. Het systeem zorgt er mede voor dat uw optimaal gebruik maakt van de opgewekte elektriciteit. Het systeem verzamelt informatie over uw energieverbruik en stelt deze beschikbaar via een webbrowser of app.

Solis

Solis is actief op de energiemarkt sinds 2005 en fabriceert string-omvormers voor het omzetten van DC naar wisselstroom en aansluiting op het elektriciteitsnet. De zonnepanelen van Solis worden gebruikt door particulieren en bedrijven. De producten van Solis zijn zeer divers en zijn betrouwbaarheid, gunstig geprijsd en innovatief. De producten worden over de hele wereld geleverd en geïnstalleerd, waarbij het onderhoud plaatsvindt door de lokale specialisten. Solis ontwikkelt haar producten om een maximaal rendement voor de lange termijn te behalen en de overgang naar een duurzame wereld te bespoedigen.

Door jarenlange ervaring en hoogwaardige productontwikkeling op het gebied van hernieuwbare energie, levert Solis toonaangevende producten voor hernieuwbare energie, onder andere zonne-toepassingen.

Producten

3-fase omvormers

De 3-fase omvormers van Solis staan bekend om hun hoge performance en worden veelvuldig ingezet in de EV-industrie. Ze zijn zowel geschikt voor kleinere en reguliere installaties, alsook voor de grootste bedrijfsinstallaties.

De Solis 6-30K omvormer serie is een kwalitatief zeer hoogwaardige 3-fase omvormer. Hij heeft een hoge invoer-tolerantie met een maximale efficiëntie van 98,3%. De 6-30K is licht en compact en kan eenvoudig worden geïnstalleerd. Hij bevat standaard een dubbele MPP-tracker en een standaard garantie van 5 jaar (uit te breiden tot 10 jaar).

De 2,5-5K groep omvormers van Solis hebben standaard twee MPP-trackers en bereiken een efficiëntie van 97,5%. Ze hebben een bijzonder hoog voltage-bereik en is tevens licht en compact en makkelijk installeerbaar. De standaard garantie op deze omvormers is 5 jaar, uitbreidbaar tot 10 jaar.

De Solis mini 700-2000W omvormers zijn de meest compacte en lichtste omvormers van Solis, ook geschikt voor buitenmontage. Deze bevat een zeer precies MPPT-algoritme en bereikt een efficiëntie van boven de 96,7%. Op de 700-2000W serie zit ook een standaard garantie van 5 jaar, die is uit te breiden tot 10 jaar.

Gerelateerde producten